Charlie De Keersmaecker

Van de Schoonheid en de Tijd #2

Annelies Beck, Amir Bachrouri, Lize Spit, Walter Weyns, Mustafa Kör & Bent Van Looy
za 13 jan 20.15u
za 13 jan
20.15u
  • za 13 jan
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

     Als kind je nieuwjaarsbrief voorlezen was altijd een apart moment. Gelukkig, want je stond in het centrum van de aandacht, maar tegelijk was er die gezonde knik in je knieën. De Kern haalt deze fijne traditie van onder het stof en geeft er een eigenzinnige, nieuwe draai aan. We geven zes interessante Belgen de opdracht om het afgelopen jaar samen te vatten of een blik te werpen op de twaalf maanden die voor ons liggen.

     De brievenlezers mogen daarbij hun analytische blik over de actualiteit laten schijnen of eerder gevoelsmatig te werk gaan bij het schrijven van hun nieuwjaarswens. Terugblikken of vooruitkijken, astrante kritieken formuleren of gevoelige gedachten onder woorden brengen.          Net als de eerste editie van dit nieuwjaarsbrievenprogramma (met o.a. Bart Moeyaert, Annelies Verbeke en Joke Emmers achter het spreekgestoelte) praat gastvrouw Vanessa Broes alles aan elkaar en zorgen we met een muzikale gast (Bent Van Looy) voor een gezellige afwisseling van woord en muziek. Trap 2024 af in stijl. Op niveau. En hoogst exclusief. 
 

Vanessa Broes ken je als het immer stralende gezicht van de literaire lezingen in bibliotheek Bist. Wij zijn fan van Annelies Beck. Weekavonden voorziet ze al jaren van kwaliteitsvolle presentaties en kritische gesprekken in Terzake (vrt). Als auteur en vertaalster prijkt haar naam op de covers van meerdere romans en kinderboeken. Amir Bachrouri is sinds 2021 voorzitter van de Vlaamse jeugdraad. Zijn columns in Knack geven blijk van een opmerkelijk verfrissende kijk op deze complexe tijden. De carrière van schrijfster Lize Spit werd als een raket gelanceerd met haar debuutroman Het Smelt. In 2023 schreef ze met het enthousiast onthaalde De eerlijke vinder het Boekenweekgeschenk. Walter Weyns is hoogleraar aan de UA en onze favoriete cultuurfilosoof. De privégroep op Facebook Walter Weyns changed my life zegt alles: hij heeft honderden, duizenden studenten op een andere wijze laten kijken naar het leven. Dichter-schrijver Mustafa Kör was in 2022 en 2023 onze Dichter des Vaderlands. Wij lezen hem graag.

En als kers op de taart: Bent Van Looy, welbekend muzikant en kunstenaar. Hij doorspekt deze avond met een handvol prachtsongs én leest ook een eigen nieuwjaarsbrief.  Dit wordt een avond om in te kaderen. 

kassa: €16 | vvk: € 14