Koen Bauters

HET KERNAKKOORD nr. III

Bart Steenhaut ontvangt Klaas Delrue, Pieter Van Dessel en Jo Jacobs. Met muziek van Messidor
wo 24 jan 20.15u
wo 24 jan
20.15u
  • wo 24 jan
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

In Het Kernakkoord spreekt Bart Steenhaut, muziekjournalist en auteur van het boek ‘Vive ma liberté, Arno in zijn eigen woorden’ telkens met 3 muzikanten op het podium van De Kern. Waar halen zij inspiratie uit? Hoe komt hun werk tot stand? En wat is voor hen het mooiste akkoord?

Elke avond wordt afgesloten met een optreden van een band of muzikant die nét komt piepen aan de deuren van eeuwig muzikale roem. 

Verwacht 3 avonden met gesprekken, muziekfragmenten, anekdotes, … maar vooral: muziek.

KERNAKOORD III – woe 24 januari

Een avond met Klaas Delrue (Yevgueni), Pieter Van Dessel (Marble Sounds) en Jo Jacobs (De Held). Met muziek van Messidor.

Klaas Delrue

Als frontman van Yevgueni oogstte Klaas Delrue op zowat elk Vlaams podium succes. Maar een muzikant pur sang laat zich niet begrenzen door de muren van één groep, één genre, één taal. Denk maar aan zijn soloproject ‘Risquons Tout’ waarin hij in de taal van Molière zijn ode brengt aan Franstalige muzikanten. Is grenzen verkennen voor een muzikant een noodzaak? Kom het te weten via de vragen die Bart Steenhaut aan Klaas stelt.

Luister naar 'Risquons Tout'

 

Pieter Van Dessel

Marble Sounds maakt onder de kundige leiding van frontman Pieter Van Dessel al een decennium deel uit van het beste dat de Belgische muziekscene te bieden heeft. De vaak breekbare songs zijn stuk voor stuk werkstukjes die minutieus door de handen van getalenteerde muzikanten zijn gekunsteld. En dat hoor je. 
Hoe komt zo’n nummer tot stand? En loop je als muzikant het gevaar je muzikale helden teveel te laten doorschemeren in wat je zelf maakt? Kom eens luisteren naar wat Pieter Van Dessel daar over kan zeggen.

www.marblesounds.com

 

Jo Jacobs (De Held)

Jo Jacobs had naar eigen zeggen een half mensenleven nodig om zijn debuutplaat ‘De Held’ (2012) te maken. Maar eens het er was, stond het als een huis. Er volgde een tweede plaat ‘Alcatraz’ (2015) waarin nieuwe lijnen werden uitgezet om daarna als artiest overladen te worden met goeie recensies. Een lange periode van stilte later, volgde ‘Kijk Dat Scheelt’ (2022). Opnieuw nam De Held de tijd om muzikaal te groeien. De worsteling met tekst, muziek en optreden: blijft die, of wordt het makkelijker? Jo legt zijn ziel bloot op ons podium. Of toch een beetje.

www.deheld.be

 

Muziek: MESSIDOR

Singer-songwriter Ward Daenen ontleende de naam van zijn band Messidor aan de Brusselse straat waar hij woont. Samen met multi-instrumentalisten Maarten Moesen en Bert Hornikx brengen ze een indie-pop geluid dat doet denken aan The Nits, Villagers en Kings of Convenience. Maar dan met hun eigen toets. Ontdek ze nu zodat u later kan zeggen: ik ken ze al lang.

www.messidor.band

woe 24 januari – 20.15 uur – De Kern
kassa: € 13 | vvk: € 11