Fabrice Debatty

Het Kernakkoord nr. I

Bart Steenhaut ontvangt Jasper Steverlinck, Jean Blaute en Senne Guns. Muziek door Eva van Manen
wo 25 okt 20.15u
wo 25 okt
20.15u
  • wo 25 okt
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

In Het Kernakkoord spreekt Bart Steenhaut, muziekjournalist en auteur van het boek ‘Vive ma liberté, Arno in zijn eigen woorden’ telkens met 3 muzikanten op het podium van De Kern. Waar halen zij inspiratie uit? Hoe komt hun werk tot stand? En wat is voor hen het mooiste akkoord?

Elke avond wordt afgesloten met een optreden van een band of muzikant die nét komt piepen aan de deuren van eeuwig muzikale roem. 

Verwacht 3 avonden met gesprekken, muziekfragmenten, anekdotes, … maar vooral: muziek.

KERNAKOORD I - 25 OKTOBER 

Een avond met Jasper Steverlinck, Jean Blaute, Senne Guns en muziek van Eva van Manen

Jasper Steverlinck

Dat Jasper Steverlinck een fenomenaal zanger en songschrijver is, daar hoeft niemand nog van overtuigd te worden. Zoals het een goed artiest betaamt is hij ook altijd op zoek naar vernieuwing zonder daarbij zijn eigen identiteit te verliezen. Nieuw werk komt er aan eind 2023! De aanloop naar een nieuw album is altijd spannend en u kan daarvan getuige zijn van op de eerste rij.

https://jaspersteverlinck.com/

Jean Blaute

Als zoon van muziekhandelaars in Zottegem kreeg Jean Blaute een levensadagium cadeau van zijn moeder: ‘Het is niet de schuld van Eddy Wally dat mensen geen platen van Miles Davis kopen’. Jean schreef in zijn biografie ‘MET VALLEN EN OPSTAAN’ zijn levenslessen neer. Het volledige verhaal van de ‘zoon van de muziekwinkel’ die uitgroeide tot de ‘George Martin van de Lage Landen’ gaat hij in het Kernakkoord niet uit de doeken doen, maar reken maar dat je wat wijzer zal worden door zijn bijdrage.

Senne Guns

Senne werd geboren op 15 februari 1986 in Wilrijk. Naar eigen zeggen is hij daar ondertussen volledig van herstel. Die revalidatie gebeurde vanaf zijn tweede jaar in Gent, waar hij nog steeds woont. Deze duivel-doet-al komt graag vertellen over de plekken waar zijn muzikale trip hem tot nu toe bracht. Tenminste: als Bart Steenhaut hem daar naar vraagt.

https://www.senneguns.be/

Muziek: Eva van Manen

Eva van Manen is een Nederlandse artiest, songwriter, dichter en muziekproducer die zich tussen verschillende disciplines en werelden beweegt. In het voorjaar van 2023 kwam Eva's nieuwe EP ‘Le Hérou’ uit, solo liedjes opgenomen in een Belgisch bos waarop te horen is hoe kwetsbaar en mooi de natuur is. Een tweede EP volgt in het najaar van 2023.
Luister alvast eens naar de EP om overtuigd te geraken dat een avond die afgesloten wordt door Eva van Manen sowieso een Kernakkoord is waar je bij wil zijn.

https://www.evavanmanen.nl/muziek

woe 25 oktober
kassa: € 13 | vvk: € 11