Roger Laute

FRANK VAGANÉE – SAM GERSTMANS – TEUN VERBRUGGEN TRIO

Clubconcert
Roasted Jazz 3
wo 17 jan 20.15u
wo 17 jan
20.15u
  • wo 17 jan
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

In september 2019 nodigde Frank Vaganée muzikanten Sam Gerstmans en Teun Verbruggen uit voor een trio concertje op het Mechelse festival “Jazzathome”. Het resultaat was een onvergetelijke, ongedwongen muzikale namiddag met drie sets puur speelplezier. Deze frisse interplay en de liefde voor geïmproviseerde jazzmuziek oversteeg alle stijlidiomen en verwachtingen.

Deze ervaring gaf het trio zin om uit pure ambitie voor de muziek en zonder al te veel stress van buitenaf samen te komen om verder te exploreren wat er die namiddag tot stand was gekomen. En zo geschiedde: het trio Vaganée – Gerstmans – Verbruggen zag het levenslicht. En het snakte naar meer – veel meer.

Het drietal speelt een mix van standards uit het jazzrepertoire en originals. Verwacht muziek van Monk, Ornette Coleman, Skulli Sverisson, Frank Vaganée tot Mingus en Charlie Parker.
Hun eerste cd, getiteld “Black Diamond”, namen ze op in volle coronaperiode. Het is één van de eerste wapenfeiten van het trio sinds de lockdown. In de studio spelen ze een liveset die ze ook streamen. Al deze takes kwamen integraal – zonder editing – op de cd. Zoals het een echte jazzplaat betaamt: een verzameling van first takes die bruisen van spontaan spelplezier. Het album komt uit op 15 september op Rat Records.

***

Roasted Jazz nr. III

Onder de titel ROASTED JAZZ trekken we de jazz-lijn van jazz Wilrijk resoluut door. We kleden onze artiestenfoyer aan als jazzclub – met voor de gelegenheid verse roasted koffie en cognac. Roasted Jazz wordt het unieke decor voor intieme jazzoptredens van top jazzbands, zorgvuldig geselecteerd door muzikale jazz-barista Ewout Pierreux.

What’s cookin’? Roasted jazz!

What’s cookin’? Roasted jazz!