Sam Joris Octet Ft. Bert Joris

plus jazz op locatie
Jazz Wilrijk
za 7 okt 19.30u
za 7 okt
19.30u
 • za 7 okt
  19.30u
  De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
  Kern 18 - 2610 Wilrijk

Kernkunstenaar Tutu Puoane en Ewout Pierreux zijn voor het tweede jaar curator van Jazz Wilrijk. Zij kregen jazzgrootheid Bert Joris zover om samen met zoon Sam en zijn octet, het openingsconcert van Jazz Wilrijk editie 2023 te verzorgen.

*****

Podiumconcert De Kern om 19.30 uur
SAM JORIS OCTET FT. BERT JORIS

Als één van de meest iconische jazzlegendes die België rijk is, bundelt Bert Joris samen met zoon Sam de krachten ter ere van zijn 65ste verjaardag in een unieke theatertournee. Deze unieke samenwerking vormt voor hen de ideale gelegenheid om Sams jazzoctet na tien jaar opnieuw samen te brengen.
Voor het hoofdconcert in de schouwburg is reserveren sterk aanbevolen want vol = vol!

---

UPDATE 18/09: alle plaatsen voor het hoofdconcert zijn ingenomen. Je kan nog wel op de verschillende locaties terecht voor de optredens die om 21.00 starten. Of kom naar de jamsessie in de foyer van De Kern!

---

Na het hoofdconcert in De Kern klinkt er nog meer jazz op enkele locaties verspreid in Wilrijk.

TIMING:

 • 21.00 uur: start locatieoptredens
 • 21.45 uur: pauze en tijd om van locatie te wisselen
 • 22.00 uur: deel 2
 • 22.45 uur: einde locatieoptreden

Na de locatieoptredens zakken een aantal artiesten nog af naar de Foyer van De Kern voor een jammsessie. Wees welkom!

*****

Foyerconcert
MILAN VERBIST TRIO

Aansluitend op het hoofdconcert van Sam Joris Octet ft. Bert Joris, speelt MILAN VERBIST TRIO een set in de foyer van De Kern.
De Antwerpse pianist Milan Verbist vormde zijn allereerste trio met contrabassist Jef Manderveld en drummer Simon Van Brandt in 2016. De drie jonge muzikanten leerden elkaar kennen aan De! Kunsthumaniora in 2015, en studeerden alle drie af aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen in 2022. In trio speelden ze op Klara in de Singel, Jammin’ Festival in Rome en veel andere concerten. Ze brengen een mix van bestaand en eigen werk, en eigen arrangementen van jazzstandards. Verwacht je aan drie muzikanten die elkaar erg goed kennen en aanvoelen, en die met veel plezier samenspelen.

*****

Vizit (Heistraat 34 A) - 21.00 uur
YENTL


YENTL werd opgericht door vocalist en componist Yentl Verborgt. Samen met muzikanten Wout Gooris op piano, Jeroen Reggers op gitaar, Jasper De Roeck op dubbele bas en Jesse Dockx op drums brengt YENTL eigen composities en arrangementen tot leven. In hun optreden vermengt de band delicate momenten met meer experimentelere geluiden om een uniek atmosfeer te creëren. Inspiratiebronnen zijn Anders Jormin, Kenny Wheeler maar ook muzikale invloeden van  Ambrose Akinmusire en Joni Mitchell.

*****

Volkshuis (Heistraat 8A) - 21.00 uur
Matthias Van den Brande Trio


Het Matthias Van den Brande Trio werd opgericht door de bandleider/saxofonist in 2021 en gevormd met Tijs Klaassen (bas) en Wouter Kühne (drums). De intieme setting van een trio geeft de muzikanten een vrijheid om nieuwe ideeën uit te werken, met hun hechte vriendschap en sterke muzikale band als fundament. Terwijl ze op een moderne en eigen manier omgaan met de triobezetting, blijft de muziek toegankelijk voor het publiek door sterke interplay en melodische composities, geworteld in de jazztraditie. In de zomer van 2022 won het trio zowel de ‘Grote Prijs Albert Michiels’ op de B-Jazz International Contest op Gent Jazz als de ‘Grand Prix’ op het Tremplin Jazz 'Concours Européen' in Avignon.

*****

't Spant (Boomsesteenweg 335) - 21.00 uur
Wenya In Orbit


Elias Nieuwejaers
(alto sax) en broer Jonas (trompet) zijn grote fans van Wayne Shorter. Ze brengen samen met Miel De Koninck (piano), Toon Rumen (bass) en Rune de Groote (drums) zijn muziek dan ook met veel liefde via hun eigen interpretatie waarin ze eigen stukken en composities van Shorter een eigen twist geven.

*****

LOCATIEWIJZIGING (locatie wordt via de site nog bekend gemaakt) - 21.00 uur
FienLukasDaniel


Lukas Somers
(gitaar), Fien Desmet (zang) en Daniël Jonkers (drums) studeerden gelijktijdig Jazz aan de conservatoria van Antwerpen en Brussel. Ze kruisten elkaars wegen in verschillende muzikale projecten (Otto Kintet, May, Johni Stokers ea.) en besloten om samen de muziek van hun muzikale helden nieuw leven in te blazen. Verwacht een warm gitaarbad, zingende drums en een zachtdonkere stem.

*****

Sint-Bavo Kerk (Sint-Bavostraat) - 21.00 uur
Alex Koo


De Belgisch-Japanse toetsentovenaar Alex Koo leek voorbestemd voor een carrière als klassiek concertpianist, maar in zijn tienerjaren raakte hij helemaal begeesterd door jazz. Gedreven door zijn passie verhuisde hij naar New York, waar hij studeerde en doceerde aan het befaamde NYU Steinhardt. Hij kwam er in aanraking met jazzgrootheden Mark Turner en Ralph Alessi, met wie hij in 2019 het album “Applebueseagreen” uitbracht, dat prompt werd opgenomen in de prestigieuze lijst van ‘Best Albums of 2019’ van het legendarische Downbeat Jazz Magazine met de woorden 'Stunningly original'. Ook in eigen land volgt de ene laaiende recensie de andere op: “België is te klein voor pianist Alex Koo” of “Wij zijn met verstomming geslagen”, lezen we in De Tijd en Le Soir.

Met zijn gloednieuwe Etudes for Piano, gecomponeerd in opdracht van Bozar Brussel, laat hij zijn voorliefde voor beide werelden – jazz en klassiek – samenvloeien. Avonturisme en virtuositeit gaan hand in hand met melancholie... en ellebogenwerk (letterlijk, voor wie Koo écht kent). Zijn muziek klinkt als een huwelijk tussen Debussy, Chopin, Reich, Rachmaninov enerzijds en Keith Jarrett, Craig Taborn, Brian Eno en Philip Glass anderzijds. Alex Koo is een bezwerende rasverteller op piano.

*****

Alle locatie-optredens zijn gratis toegankelijk.

podiumconcert om 19.30 uur
locatieoptredens om 21.00 uur

gratis – reserveren voor podiumconert sterk aanbevolen!

Onderdeel van