Wackowikky-Stefaan Van Damme

Mozart, oder nicht?

Roeland Hendrikx Ensemble
zo 7 mei 11.00u
zo 7 mei
11.00u
  • zo 7 mei
    11.00u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Het Roeland Hendrikx Ensemble verenigt vier topmuzikanten en serveert een bloemlezing van twee eeuwen kamermuziek waarin klarinet en strijkers centraal staan. Mozart, oder nicht? brengt hulde aan superieure hertalers van Mozart en andere grootheden.

Het Klarinetkwartet KV 317d is wel Mozart, maar toch niet helemaal. Musicologen vermoeden dat  muziekuitgever Johann Anton André het uit twee vioolsonates en een klaviertrio distilleerde die hij tussen de 300 autografen van Mozart vond na zijn dood. Het kwartetarrangement is in elk geval zo kundig gemaakt dat het niet moet onderdoen voor de originelen. Op deze gedachte borduurde het ensemble verder bij het uitwerken van hun programma. De klarinet was voor Mozart bijna een vermenselijking binnen de instrumentenwereld, hij wendde het instrument ook echt als zangstem aan. Zo ook componist Bernard Henrik Crusell. Hij schreef het Klarinetkwartet nr 2 opus 4 in vier bewegingen met Mozartiaanse elegantie.

Tijdens dit levende programma kan je ook nog genieten van parels van Ottorino Respighi en het No Quartettino van de Hongaar Rezső Kókai

kassa: € 12 | vvk: € 10

viool: Nicolas Dupont
altviool: Sander Geerts
cello: Sebastien Walnier
klarinet: Roeland Hendrikx