WIL

Tim Mielants - 2023 – BE/FR/NL
di 28 nov
di 28 nov

Antwerpen. Het jaar 1942.

Wil en Lode zijn twee jonge hulpagenten in het bezette Antwerpen. Ze werken gedwongen mee aan de klopjacht op joden in de stad. Tegelijk steunen ze het verzet.

Temidden van chaos en geweld bloeit ook de liefde: Wil valt als een blok voor de charmes van Lode’s zus Yvette. Een schizofrene cocktail van emoties brengt hem aan de rand van de afgrond. Want hoe red je tegelijk jezelf, je geliefden en de joden uit de klauwen van de bezetter?

Gebaseerd op de bestseller ‘WIL’ van Jeroen Olyslaegers.

 

EXTRA

De avondvertoning van WIL wordt voorafgegaan door een gesprek met Geert Hellings. Hellings componeerde de muziek voor deze tweede langspeelfilm van de hand van regisseur Tim Mielants. Ook voor Mielants’ eerste film (De Patrick, nvdr.) schreef Geert de muziek. We nodigen Hellings uit om te komen praten over de rol van filmmuziek en hoe die mee de sfeer bepaalt van een film.

Het gesprek vindt plaats van 19.00u tot 19.45u.
Toegang is inbegrepen in de prijs van een ticket voor de avondvertoning van WIL.

 

 

 

WIL
Regie
Tim Mielants
Cast
Stef Aerts, Matteo Simoni, Annelore Crollet, Dirk Roofthooft, Kevin Janssens, Koen De Bouw, Jan Bijvoet, Els Dottermans
Jaar
2023
Land
BE
Taal
Nederlands gesproken
  • Let op met kinderen tot 12 jaar
  • Geweld
  • Discriminatie
  • Grof taalgebruik

kassa: € 7 | vvk: € 6

Onderdeel van

WIL evoceert Antwerpen tijdens de Jodenvervolging in de Tweede Wereldoorlog. Wil reconstrueert niet alleen voortreffelijk de periode, maar is ook een lyrische meditatie over schuld en kwaad.

De Tijd