Ganymed

Duo Marotel
zo 2 apr 11.00u
zo 2 apr
11.00u
  • zo 2 apr
    11.00u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Emma Wills en Thomas Boodts zijn beiden als huismusici verbonden aan het Museum Vleeshuis in Antwerpen, waar ze elkaar tegenkwamen en besloten authentieke instrumenten uit de collectie te combineren. Eigenzinnig én fijnzinnig als ze zijn, besloten ze te opteren voor een niet-alledaagse combinatie: een vroeg romantische gitaar (Marotel, Mirecourt ca. 1820) met de vroeg romantische vleugel (Conrad Graf ca. 1826). Het bracht hen aan het arrangeren en het sleutelen aan een aangepast repertoire. Zo blaast Duo Marotel nieuw leven in unieke, maar ook sommige vergeten pareltjes uit de muziekgeschiedenis. 


Ganymed is hun muzikaal programma dat symbolisch geladen is met Sehnsucht, het diepe verlangen naar een andere wereld, waar je nooit eerder bent geweest, ongerepte natuur en - hoe kan het ook anders - liefde die in het beste geval onbeantwoord blijft.

Emma Wills en Thomas Boodts brengen werken van Franz Schubert en Ferdinando Carulli. Thomas Boodts (die je als trouwe bezoeker van onze zondagse concerten kent als de begeleider van Antje De Boeck in het Sand/Chopin programma dat vorig najaar in De Kern stond) bespeelt voor dit concert een unieke vleugelpiano Pleyel uit 1846.

kassa: € 12 | vvk: € 10

 

klassiek gitaar: Emma Wills

piano: Thomas Boodts