Sien Verstraeten

Broder

De verdronken ballades van Testerep
do 16 nov 20.15u
do 16 nov
20.15u
  • do 16 nov
    20.15u
    De Kern, Wilrijk (Antwerpen)
    Kern 18 - 2610 Wilrijk

Ooit lag het eiland Testerep voor de Belgische kust. Van Oostende aan de ene kant tot Westende aan de andere. En toen kwamen de mensen. Ze kapten bomen, bebouwden het eiland en gaven het onvermijdelijk ten prooi aan de golven. 

Het eiland verzonk voor eeuwig in zee en de nieuwe kustlijn verschoof enkele honderden meters verder landinwaarts. Vandaag is Testerep een fantoom inclusief fantoompijn. Een metafoor voor hoe wij omgaan met de kwetsbare plek waarop wij leven en een confrontatie met het water dat altijd in beweging is. 

Vijf acteurs en muzikanten van Broder (voorheen Tg Vagevuur & Brussels Experimental) zingen en spelen zich de ziel uit het lijf om het eiland Testerep boven water te houden, vechtend met een zingend, massief decor. Als kijker bepaal je mee de uitkomst.

van en met: Koen Boesman, Peter Spaepen, Yves De Pauw, Aline Goffin, Elisabeth De Loore, Jonas Steppe en Frans Van der Aa

kassa: € 16 | vvk: € 14

“Het is een woeste theaterstorm vol wervelend acteerwerk, machtige muziek, fantastisch gestoei met het decor, een geestig spelletje met het publiek én intieme momenten.” Focus Knac